La Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu a fost vernisata o expozitie cu plante anticancerigene, ocazie cu care s-a organizat si o degustare de preparate sanatoase.
Potrivit unui comunicat de presa, expozitia poate fi vizitata in data de 31 octombrie anul curent, iar cei care vor trece pragul vor putea sa afle informatii utile despre alimentatia sanatoasa si anticancerigena.
Printre exponate se afla fructe si legume romanesti, foarte usor de procurat sau de cultivat, de la mere, nuci, rosii, varza, patrunjel, sfecla rosie, morcov si altele.
„O dieta anti-cancer este o strategie importanta care se poate folosi pentru a reduce riscul de cancer. Institutiile de tratarea cancerului recomanda, de exemplu, a se consuma zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume si, cel mai important, a se consuma cantitatea potrivita de alimente pentru a ramane la o greutate sanatoasa. In plus, cercetatorii au descoperit ca anumite alimente care previn cancerul pot fi o parte importanta a unei diete anti-cancer. Expozitia temporara Plantele anti-cancer reprezinta o selectie de plante foarte cunoscute si recomandate in dieta oricarei persoane, in special a bolnavilor de cancer. Desi sunt la indemana oricarei persoane, efectul terapeutic si modul de actionare asupra tumorilor este un aspect mai putin cunoscut de publicul vizitator”, a precizat Ghizela Vonica, curatorul expozitiei.
Daca ai intrebari despre hepatita C, medicul iti va raspunde AICI.