Persoanele care tocmai au nascut pot sa se confrunte cu o crestere in greutate peste limita normala. Specialistii avertizeaza ca femeile care se confrunta cu kilogramele in plus dupa sarcina au un risc crescut de supraponderalitate mai tarziu. In acest sens, un program regulat de exercitii fizice insotit de o dieta corespunzatoare reprezinta cea mai buna metoda recomandata de specialisti pentru a reveni la greutatea normala.
Exercitiile fizice insotite de dieta au un rezultat mai bun
Un studiu publicat in PubMed.gov a analizat eficienta metodelor de slabit la femeile care tocmai au trecut printr-o sarcina.
In cadrul studiului au participat 910 femei, clasificate in patru grupuri distincte: persoane care aveau un program regulat de exercitii fizice pentru a slabi, cele care urmau o dieta, persoane care faceau si sport si aveau si o dieta stabilita, si ultimul grup al persoanelor care nu urmau un program special pentru a pierde in greutate.
In urma studiului, s-a observat ca persoanele care incercau sa revina la greutatea normala doar prin exercitii fizice nu au obtinut un rezultat diferit de cele care nu aveau vreo metoda speciala pentru a slabi.
In schimb, s-au observat efecte pozitive la persoanele care tineau o dieta si la cele care imbinau dieta cu exercitiile fizice.
Autorii studiului au precizat ca, in urma studiului, s-a observat ca metoda cea mai eficienta de pierdere in greutate dupa sarcina este imbinarea unui program de exercitii fizice cu o dieta corespunzatoare.
Specialistii atrag atentia ca persoanele care nu revin la greutatea normala dupa o sarcina risca sa fie supraponderale sau obeze in 15 ani.
Dieta recomandata dupa sarcina
Specialistii atrag atentia proaspetelor mamici care alapteaza ca este foarte important sa asigure necesarul de nutrienti pentru dezvoltarea copilului atunci cand aleg ce dieta sa urmeze.
Introduceti in dieta somon
In acest caz, medicii recomanda sa introduceti in dieta somonul, alimentul care contribuie la dezvoltarea sistemului nervos al copilului.
In acelasi timp, somonul este considerat un aliment recomandat in preventia depresiei post-partum.
FDA (Food and Drug Administration) recomanda mamicilor sa consume cel mult doua portii pe saptamana de somon pentru a nu expune copilul la o cantitate prea mare de mercur.
Consumati produse lactate cu grasimi putine
O femeie care tocmai a nascut trebuie sa consume produse lactate pentru a-si asigura necesarul de vitamina D. Fie ca e vorba de lapte simplu, branza sau iaurt, produsele din lapte asigura in acelasi timp necesarul de proteine, de vitamina B, fiind o sursa foarte importanta de calciu.
Alegeti in dieta carnea slaba
Dieta unei proaspete mamici trebuie sa contina si alimente bogate in fier care sa le asigure energia de care au nevoie. In acest caz, specialistii recomanda sa consumati carne de vita, pe care sa o gatiti sub forma de gratar, evitand astfel adaosul de grasimi.
Nu uitati insa ca foarte importanta este sanatatea voastra si a copilului inainte de inceperea oricarei diete de pierdere a kilogramelor in plus. Intrebati medicul despre dieta potrivita si despre exercitiile fizice care va pot ajuta sa ajungeti din nou la greutatea optima.