Dieta in diabet cu indice glicemic scazut

poza verdeturi alimentatieDieta corecta in diabet trebuie sa aiba in vedere controlul nivelul de zahar in sange. Bolnavii cu diabet trebuie sa isi calculeze cantitatea de carbohidrati consumata zilnic de vreme ce aceasta carbohidratii determina cantitatea de zahar din sange. Pentru controlul nivelului de zahar din sange, bolnavii de diabet trebuie sa fie informati care sunt alimentele care fac parte din dieta sanatoasa in diabet.

Ce alimente sunt recomandate in diabet

Specialistii considera ca o masa constituita doar din orez alb are aproximativ acelasi efect cu un consum de zahar pur. Ambele alimente determina o crestere rapida a nivelului zaharului in sange.

Consumul corect de carbohidrati poate controla glicemia unui bolnav de diabet.

O dieta bogata in carbohidrati buni pentru sanatate poate fi o masura preventiva nu doar pentru bolnavii de diabet, ci si pentru o persoana sanatoasa de a nu se imbolnavi de afectiuni cronice, afectiuni ale inimii, diferite forme de cancer, diabet.

Dieta in diabet utilizand indexului glicemic

Masurarea indexului glicemic este o principala metoda de a urmari cantitatea de zahar consumata, conform Harvard Medical School.

Specialistii recomanda inlocuirea alimentelor cu un index glicemic scazut.[the_ad id=”14076″]

Alimente recomandate de Harvard Medical School in functie de indexul glicemic:

  • Alimente cu un index glicemic scazut: majoritatea fructelor si legumelor, fasole, grau integral minim procesat, paste, alimente slabe in grasime, alune.
  • Alimente cu index glicemic moderat: cartofi albi si dulci, orezul alb, couscous, anumite cereale consumate la micul dejun.
  • Alimente cu index glicemic ridicat: paine alba, prajituri din orez, majoritatea biscuitilor, chifle, prajituri, gogosi, croissanturi.

Specialistii de la Harvard Medical School recomanda alimentele pe care trebuie sa le inlocuim in alimentatie pentru a avea o dieta cu un indice glicemic scazut:

  • Orezul alb inlocuit cu orezul brun
  • Fulgii de cereale cu fulgii din tarate
  • Cartofii copti cu paste
  • Painea alba cu paine din grau intreg.

Sursa: Harvard Medical School


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.