Fie ca sunt mici, verzi, mari, negre sau medii si maronii, maslinele sunt o mina de aur pentru organismul tau si este bine sa le consumi cat mai des, chiar si ca o simpla gustare.
Este stiut deja faptul ca au multiple beneficii pentru sanatate, iar in ceea ce priveste aspectul fizic, nutritionistii recomanda doamnelor si nu numai, o dieta bazata pe mai multe tipuri de masline pentru avea o silueta de invidiat, dar si o sanatate de fier.
1. Previn asimilarea grasimilor rele
Maslinele sunt una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase, mononesaturate. Acestea reduc nivelul colesterolului rau si impiedica organismul sa asimileze alte grasimi nesanatoase care pot forma depozite adipoase.
2. Cantitati mici, calorii putine
28 de grame de masline verzi in saramura contin 41 de calorii, 4 grame de grasimi, 1 gram de carbohidrati si 1 gram de fibre. Aceeasi cantitate de masline negre iti furnizeaza 23 de calorii, 2 grame de grasime, 2 grame de carbohidrati si 1 gram de fibre.
3. Sursa de vitamina E si minerale
Maslinele contin vitamina E si o serie de minerale precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru si seleniu. In plus, acestea contin proteine, vitamina C, vitamina K si alte elemente care se pastreaza chiar si atunci cand maslinele sunt transformate in ulei.
4. Benefice pentru mame
Maslinele sunt bogate in acid linoleic, un ingredient benefic in special mamelor care alapteaza. Deficienta acestui element este conectata adesea de unele boli de piele si probleme de crestere la copii. Din acest motiv medicii recomanda proaspetelor mamici sa includa maslinele in dieta lor.
5. Indice glicemic scazut
Maslinele au un indice glicemic mic, respectiv 15. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca iti furnizeaza o energie constanta, de lunga durata, fara sa-ti creasca brusc nivelul de zahar din sange. O glicemie crescuta declanseaza foamea la scurt timp dupa ce ai mancat si astfel esti tentata sa acumulezi noi calorii din produse mai mult sau mai putin sanatoase.