Dieta cu rosii poate reduce riscul de cancer de prostata datorita antioxidantului licopen, conform unui nou studiu al cercetatorilor de la Universitatea Bristol. Specialistii considera ca barbatii care consuma de cel putin de 10 ori pe saptamana rosii au un risc cu 18% mai mic de a face cancer de prostata.
200.000 de cazuri de cancer de prostata au fost inregistrate doar in 2010
Cancerul de prostata este unul din cele mai frecvente tipuri de cancer la barbati inregistrate in Statele Unite ale Americii.
Specialistii considera ca licopenul pe care il contin rosiile ar putea sa lupte impotriva toxinelor care afecteaza celulele.
In cadrul studiulu au participat 1806 de barbati cu varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani si care aveau cancer de prostata.
Dieta acestora a fost comparata cu cea a peste 12.000 de barbati care nu aveau cancer de prostata.
Barbatii care aveau o dieta bogata in alimente cu licopen, in seleniu si calciu aveau un risc mai scazut de a face cancer.
Specialistii recomanda o dieta echilibrata, nu doar bazata pe un anumit aliment care are beneficii de a preveni cancerul de prostata, cum ar fi rosiile.
Rosiile, surse sanatoase de vitamine si minerale
Rosiile sunt cunoscute datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, vitamina A, K, potasiu si acid folic.
Sunt recunoscute pentru beneficiile pentru sanatate: ajuta la sanatatea pielii si a parului, intaresc oasele si imbunatatesc vederea.