Diabetul zaharat are o prevalenta de 11,6% la populatia adulta

DIABETUL-ZAHARATDiabetul zaharat  are o prevalenta de 11,6% la populatia adulta, insa cel mai mare pericol il reprezinta prediabetul, cu o prevalenta de peste 16%, precizeaza specialistii in diabet din Romania.

„In Romania, din fericire, avem rezultatele studiului Predatorr incheiat in 2013 care ne arata ca la populatia adulta exista o prevalenta de 11,6% pacienti cu diabet zaharat, dar pericolul mai mare este dat de prediabet, fiind o prevalenta de peste 16%. Daca nu vom lua masuri de preventie, atunci cel putin jumatate dintre acesti pacienti vor avea in urmatorii zece ani diabet zaharat si la ei se vor adauga si alte cazuri noi”, a declarat Dr. Maria Mota, membru in Consiliul director al Asociatiei Europene de Diabet (EASD), conform Agerpres.

Diabetul zaharat poate genera complicatii extrem de grave.

[the_ad id=”14074″]”Complicatiile cronice sunt teribile. Prima cauza de orbire a populatiei adulte, care poate lucra, este diabetul zaharat. Peste 40% dintre pacientii cu boli cronice de rinichi care intra in terapii de substitutie cronica a functiei renale au diabet zaharat. Amputatiile non-traumatice sunt de zeci de ori mai frecvente la pacientii cu diabet zaharat si o serie de alte complicatii, precum mortalitatea cardiovasculara, complicatii care necesita ingrijirea in echipa a pacientului cu diabet”, a mai precizat specialistul, citata de aceeasi sursa.

Ziua Mondiala a Sanatatii 2016, marcata pe  data de 7 aprilie, anul acesta are ca tema generala diabetul zaharat.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.