Dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii pentru introducerea unor substante noi pe lista de medicamente compensate si gratuite

medicamenteBolnavii care sufera de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, afectiuni oftalmologice, nefrologice, precum si boli inflamatorii reumatice si cronice, pot beneficia in curand de tratamente noi, inovatoare.

 

Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite s-ar putea face in curand, prin introducerea a inca 7 molecule noi.

Ministerul Sanatatii a publicat astazi, 24 septembrie 2014, spre dezbatere publica, proiectul Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

„Asa cum am promis, continuam procesul de actualizarea a listei de medicamente gratuite. Daca in luna iulie am aprobat introducerea tratamentui inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care 9 pentru tratamentul afectiunilor oncologice, astazi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a inca 7 produse esentiale care au fost evaluate si care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul National de Asigurari de Sanatate.”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sanatatii ca rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei in intregime realizate in conformitate cu cerintele UE vor fi finalizate si transmise pentru dezbatere publica la inceputul lunii octombrie, anul acesta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.