Delfinoterapia pentru copiii cu autism

delfinoterapiaLa Constanta se desfasoara un nou proiect in cadrul caruia sunt organizate sedinte de terapie cu animale (delfini si caini), apreciate de specialistii internationali ca fiind unele dintre cele mai progresive forme de terapie.

Proiectul ‘Copiii si animalele comunica’ este initiat de psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat la premiile World Autism Festival si la Gala ‘Zece Oameni de Valoare pentru Constanta’.

Centrul Psihologic ‘Marea Neagra’ care deruleazaacest proiect si-a asumat obligatia ca pentru doua ore de terapie zilnica asigurata copiilor cu dizabilitati, sa suporte toate costurile de intretinere ale delfinilor, in valoare lunara de 10.000 lei, sa asigure specialist psiholog acreditat international pentru delfinoterapie, sa demareze o cercetare stiintifica, prin care sa demonstreze beneficiile delfinoterapei, sa suporte costurile de achizitionare a unui delfin in termen de 2 ani de la demararea proiectului, sa asigure personal medical pe timpul terapiei, sa suporte salariile lunare pentru personalul Delfinariului Constanta si toata logistica necesara desfasurarii proiectului in conditii optime.

“Sedintele de terapie cu animale sunt foarte apreciate in Occident, mai ales in Statele Unite ale Americii, si am decis sa demaram acest proiect si in Romania. Din motive administrative sau poate politice, nu pot sa-mi dau seama inca, proiectul a fost sistat si dorim sa facem o presiune publica pentru reluarea acestuia. Am alergat un maraton si un ultramaraton pentru constientizarea asupra beneficiilor terapiilor cu animale, am initiat si o petitie publica pentru a le arata celor din conducere ca membrii comunitatii doresc reluarea proiectului si vom face orice e necesar ca delfinoterapia sa devina o prioritate pentru Delfinariul Constanta”, a declarat psihologul Adrian Gemanaru.

Delfinoterapia este o metoda initiata in anii 70, in America.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

  • elena tighineanu spune:

    Buna ziua, suntem din Republica Moldova si avem 1 baietel de 7 ani cu autism, vrem sa facem delfinoterapia. Puteti sa ne dati contacte, un nr de telefon_

  • Elisa Banu spune:

    Buna cum am putea sa ne inscrime si noi la terapie sunt Mama a doi copii unul cu autism si ADHSsi al doilea cu ADHS as vrea sa aflu costurile si cu cine as putea lua legatura!? va Multulesc anticipat

    • Arcereanu Sabina spune:

      Bună ziua as dorii sa știu dacă mai funcționează delfinariu din Constanța. Am o fetita cu autism și m.ar interesa costurile și programul de la Delfinariu.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.