De ce ne cade parul mai tare toamna si ce putem face pentru a evita acest lucru?

de-ce-cade-parulAti remarcat cumva faptul ca toamna pierdem mai multe fire de par decat in celelalte anotimpuri? Ei bine, specialistii ne dau  explicatii si remedii care ne ajuta sa avem un par sanatos si frumos, fara sa ajungem numaidecat la un stilist.

Cum ne influenteaza toamna sanatatea parului?

Caderea parului, mai ales in lunile de toamna, este o problema cu care ne confruntam cu totii. Exista si  motive pentru care acest lucru se intampla. Medicii spun ca in acest anotimp firul de par urmeaza cam aceleasi reguli precum plantele. In lunile calde acesta are tendinta de regenerare, mai ales ajutat de influenta soarelui asupra sa. In lunile mai reci, insa, acest proces intra oarecum in stagnare, iar parul devine mai expus la factorii ce tin de vreme.

Factorii care ne agreseaza parul

Specialistii afirma ca un fir de par, daca nu este expus la nici un factor de agresiune, poate trai chiar pana la sapte ani. Acest lucru, insa, se intampla rar, mai ales ca obiceiurile care pot agresa firul de par au devenit de-a dreptul uzuale.

Chiar si spalarea prea des cu produse cosmetice inseamna o agresiune, fara sa mai vorbim de utilizarea “artificiilor de frumusete”, cum ar fi placa de par sau ondulatorul, in cazul femeilor. Dar exista si extrema cealalta, adica a spalarii parului prea rar, cand acesta se umple deja de sebum.

De asemenea, vopsirea in aceasta perioada trebuie sa se faca mai atent, cu produse de calitate si nu foarte des.

Remedii si tratamente

Pentru a ajuta firul de par care toamna si iarna este mai sensibil, putem fie sa  recurgem la remedii de pe vremea bunicii, cum ar fi spalarea pe cap cu tincturi si alte fierturi de plante, fie sa luam vitamine speciale sau sa ne facem singuri mastile acasa.

Tratamentele cu galbenusuri de ou, ulei de masline si uleiuri de ricin sau argan  sunt extrem de benefice si au rol nu doar de stopare a caderii parului, dar si de regenerare.

Alimentatia ne influenteaza starea de sanatate a parului

Si alimentatia este extrem de importanta pentru a avea un par sanatos. Ceea ce mancam ne afecteaza direct, asa ca o dieta echilibrata are efecte asupra intregului organism. In lunile de toamna putem profita de fructe si legume pentru a avea un par frumos, gata de regenerare.

Nucile mentin sanatatea scalpului

Nucile, spre exemplu, reprezinta un produs care consumat in mod regulat, mentine sanatatea firului de par prin aportul de vitamine si minerale de care acesta are nevoie. Fructele contin seleniu, un mineral foarte important pentru sanatatea scalpului, zinc si  Omega 3.

Morcovul, aport de vitamina A

Consumat regulat, morcovul ajuta la mentinerea unei stari bune a intregului organism si nu doar a parului. Bogat in vitamina A, aceasta leguma nu trebuie sa lipseasca din nici o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

Broccoli, sursa de minerale

Broccoli reprezinta o sursa bogata de fier si calciu. De asemenea, uleiul de broccoli care se gaseste in magazinele naturiste, in special, odata folosit ca masca, ajuta la netezirea parului fara a-l incarca, dar si la conferirea unui aspect de stralucire si finete.

De ce cade parul la femei

De ce cade parul? O multime de cauze stau la baza caderii parului. In cazul femeilor pot fi de vina inclusiv produsele pe care le folosesc pentru vopsit, sau chiar cele pentru spalarea parului. De asemenea, tot ceea ce mancam se vede in sanatatea firului de par. Asa ca mananca cat mai multe fructe si legume proaspete si parul tau va fi sanatos. Inclusiv stresul este unul dintre factorii care duc la caderea parului. Si mostenirea genetica este o cauza a caderii parului. La femei de exemplu, un dezechilibru hormonal poate conduce la caderea parului. Si sarcina poate sa fie o cauza.

Etichete: de ce cade parul, de ce cade parul la femei


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.