Cum se transmite stafilococul auriu si la ce probleme de sanatate poate duce


Aproape 30% dintre oameni sunt purtatori de stafilococ auriu, o bacterie care populeaza cavitatea nazala si pielea. Aceasta poate produce infectii, sinuzite, pneumonii, iar in cazul bebelusilor nascuti prematur chiar septicemie. La aceste afectiuni sunt insa predispuse doar anumite persoane, scrie Digi24.

„Exista in unele cazuri defecte ale imunitatii, pacientii sunt predispusi la unele infectii. In alte cazuri exista infectii precedente contactului cu stafilococul auriu, care scad rezistenta temporar, dar suficient cat sa il iei si sa faci boala si cea mai frecventa si cea mai frecventa si vestita boala ca risc este varicela sau varsatul de vant”, afirma Alexis Cochino, medic specialist pediatrie si alergologie clinica, potrivit sursei mentionate.

Stafilocul auriu se transmite prin stranut sau tuse. De aceea, pentru a evita contaminarea este nevoie de respectarea regulilor de igiena, dar si de o flora microbiana benefica, mai sursa mentionata.

Imbolnavirile repetate sau curele agresive cu antibiotice cresc riscul infectarii cu stafilococ auriu. De cele mai multe ori aceata bacterie este descoperita intamplator, in urma unui exsudat nazal sau faringian.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.