Cum ne putem imbolnavi grav din cauza hainelor stramte


Pare utopic, dar este cat se poate de real. Purtarea hainelor stramte poate cauza grave probleme de sanatate.

Sa luam exemplul unor blugi stramti, foarte la moda. Purtarea zi de zi a acestor articole de imbracaminte creste presiunea in partea inferioara a abdomenului, ceea ce determina migrarea acidului gastric spre esofag, provocand arsuri la stomac. Cu timpul, aceasta poate duce la inflamatii, ulcer si chiar la cancer esofagian, avertizeaza Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, dupa cum releva The Daily Mail.

In acelasi context, contractia artificiala a stomacului impiedica degajarea completa a diafragmei in timpul respiratiei, ceea ce poate provoca hiperventilatie, atacuri de panica si incontinenta pe fond de stress, noteaza si Agerpres.

De asemenea, din cauza hainelor stramte poate creste in mod semnificativ riscul de tulburari numite meralgia paresthetica, adica afectarea nervilor de la nivelul pelvisului pana la coapsa din exterior, in urma careia apare senzatia de durere inghinala, arsura, furnicaturi si amortire.

Probleme de sanatate din cauza blugilor prea stramti pot aparea si in cazul barbatilor. Ei pot ajunge pana la hernie, iar despre gulerele prea stranse ale camasilor, acestea pot creste riscul de boli oculare grave. Presiunea pe vena jugulara a gatului duce la cresterea presiunii interne la nivelul ochilor si, prin urmare, la glaucom.

De altfel, si limitarea fluxului sanguin catre creier prin arterele carotide poate provoaca dureri de cap si ameteli.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.