Copiii cu autism vor face terapie gratuita prin programul Parinte pentru Parinte si in 2015

diabet-la-copii25 de copii cu tulburare de spectru autist din Bucuresti si imprejurimi pot beneficia gratuit de interventie terapeutica zilnica, pe parcursul unui an, cu ajutorul Asociatiei Help Autism, care sprijina startul spre recuperare a copiilor care provin din familii ce nu isi permit sa plateasca terapia copiilor. Parintii pot depune dosarul de inscriere in program pana pe 27 februarie 2015.

Programul „Parinte pentru Parinte” a fost lansat in 2014 de Asociatia Help Autism cu scopul de a sprijini familiile sa inceapa terapia de recuperare a copiilor lor diagnosticati cu tulburare din spectrul autist. In 2014, 15 copii din Bucuresti si imprejurimi au primit gratuit servicii terapeutice individuale, prin implicarea financiara a parintilor Asociatiei Help Autism. Astfel, s-au alocat 30.000 Euro- bani ce provin din eforturile de strangere de fonduri realizate in 2013 de 180 parinti, iar prin alaturarea unor sponsori precum Mobexpert numarul de copii care a primit anul trecut o prima sansa la viata independenta prin programul „Parinte pentru Parinte” a crescut la 22.

In 2015, Help Autism lanseaza un nou apel la inscrieri catre parintii copiilor cu tulburare din spectrul autist care au nevoie de sprijin la inceputul drumul spre recuperare.

Prin programul „Parinte pentru Parinte 2015-2016”, Asociatia Help Autism impreuna cu cei 240 de parinti, beneficiari ai asociatiei, aloca 45000 Euro pentru sustinerea gratuit in terapie a 25 de copii cu varsta intre 1 si 4 ani cu tulburare de spectru autist, pe parcursul unui an. Acestia vor urma programe individualizate de terapie in centrele Help Autism sub indrumarea psihologilor si vor participa la toate programele de socializare si educatie spre independenta desfasurate de Asociatia Help Autism.

„Startul in terapie este extrem de important, pentru un copil cu tulburare din spectrul autist poate reprezenta de fapt startul la o viata constienta, independenta, normala. Asociatia Help Autism s-a nascut din visul unui parinte si s-a transformat in vise implinite pentru peste 200 de copii si familiile lor. Dorim ca in fiecare an sa ajutam familiile in situatii asemanatoare iar Parinte pentru Parinte este programul nostru de responsabilitate sociala”, spune Daniela Bololoi, presedintele Asociatiei Help Autism.

Inscrierea in program de catre familiile care solicita sustinere se face in doi pasi: completarea formularului de inscriere din pagina www.helpautism.ro si depunerea dosarelor cu documente justificatoare online la contact@helpautism.ro, prin posta sau fizic, la Centrul HelpAutism, situat pe Str. Delea Noua nr. 36, pana pe 27 februarie 2015.

De programul „Parinte pentru Parinte” pot beneficia copiii diagnosticati si/sau evaluati de scurt timp cu TSA si care nu urmeaza niciun fel de program de recuperare, proveniti din familii defavorizate (familii monoparentale, familii fara venituri, familii cu numar mare de copii), care nu isi permit sa plateasca terapia copiilor. Evaluarea dosarelor va fi facuta de Comitetul de parinti al asociatiei, rezultatele finale vor fi anuntate pe website-ul asociatiei in data de 1 martie 2015. Regulamentul si aplicatia sunt disponibile pe website-ul asociatiei: www.helpautism.ro

Asociatia Help Autism se implica activ de 4 ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Considerata varf de lance in actiunile de schimbare a statutului autismului in Romania, pe langa servicii de terapie oferite in cele 3 centre, o filiala si la domiciliu, Asociatia Help Autism – www.helpautism.ro, desfasoara activitati de lobby, parteneriate public-private si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA – stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism.

Si tu poti sustine terapia gratuita pentru copiii cu autism! Intra pe http://www.helpautism.ro/donatii si alege metoda ta preferata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.