Chiar daca medicii ne recomanda sa mancam acasa pentru ca mancarea gatita de noi e mult mai sanatoasa, specialistii ne avertizeaza ca riscurile nu dispar nici aici. O ciorba gatita in casa in care folosim apa de la chiuveta poate fi extrem de periculoasa pentru organism din cauza clorului pe care il contine.
Aveti grija ce apa folositi la gatit
Prof. dr. Mencinicopschi, citat de realitatea.net, avertizeaza ca supele sau ceaiul facute in casa cu apa de la robinet pot fi adevarate surse de imbolnavire.
Acesta explica faptul ca apa de la robinet contine clor, ceea ce ne poate afecta serios sanatatea.
Apa poate contine compusi cancerigeni
Directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), citat de libertatea.ro, explica de ce nu e sanatoasa apa de la robinet.
Continutul de clor este adaugat pentru a inactiva contaminantii biologici, insa procedeul poate sa ne afecteze sanatatea, deoarece clorul care nu se evapora se transforma in compusi chimici care pot fi cancerigeni.
In ce orase putem bea fara griji apa de la robinet
Exista zone din Romania unde apa de la robinet este foarte buna si nu prezinta nici un pericol pentru sanatate.
Directorul ICA precizeaza ca in zonele Borsec, Herculane, Covasna sau Malnas apa este foarte buna.