Cinci efecte negative ale cafelei ignorate de consumatori

cafea-efecteCafeaua este o bautura cu care cei mai multi dintre noi ne incepem ziua. Majoritatea consumatorilor de cafea declara ca oboseala, dorinta de a se activa mai repede dimineata sau pur si simplu placerea de a savura o cafea sunt principalele motive pentru care o consuma. Putini stiu insa ca o cafea sau mai multe pe zi ne pot afecta sanatatea.

Anxietate si agitatie

Primele doua semnale de alarma ale faptului ca am baut prea multe cesti de cafea intr-o zi sunt starile de anxietate si agitatie.
Specialistii considera ca persoanele care beau mai mult de cinci-sase cesti pe zi isi pot pierde lipsa de concentrare, devinind agitati si anxiosi.

Insomnie si oboseala

Prin continutul de cafeina, aceasta bautura poate sa ne afecteze major somnul. Insomnia si oboseala corelata cu lipsa somnului ne pot afecta major starea de sanatate.

Senzatie de oboseala si de nervozitate pot cauza dureri de stomac, senzatie de greata si chiar varsaturi.

O cantitate mare de cafea poate cauza iregularitati in bataile inimii.

Risc majorat la bolnavii cu afectiuni cardiace

Medicii considera ca mai mult de cinci cesti de cafea pe zi pot sa afecteze bolnavii care se confrunta cu afectiuni cardiovasculare.

Alaturi de alti factori de risc in bolile de inima, cafeaua poate creste riscul unui infarct la o ora dupa ce bolnavul a consumat cafea.

Pierderea sarcinii sau nastere prematura

Mai mult de doua cesti pe zi de cafea au fost corelate cu riscul pierderii sarcinii, cu nasterile premature si cu o greutate scazuta a copilului la nastere.

Riscul acestor afectiuni in sarcina creste odata cu marirea cantitatii de cafea consumata.

Factor de risc in sindromul intestinului iritabil

Din cauza continutului de cafeina, consumata in cantitati mari, cafeaua poate inrautati simptomele in sindromul intestinului iritabil.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.