Ce afectiuni poate preveni dieta cu macris

dieta-cu-macrisDesi mai putin cunoscut si folosit in alimentatia zilnica, macrisul este o planta care poate avea beneficii importante pentru sanatate. O dieta bogata in macris ajuta la imbunatatirea vederii si sprijina totodata sistemul cardiovascular. Specialistii considera ca dieta cu macris poate sa contribuie la preventia unor afectiuni cu risc major, precum cancerul de san, de plamani, de colon si cancerul de prostata.

Dieta cu macris – sursa de vitamine si minerale

Specialistii considera ca introducerea in dieta a macrisului are beneficii majore pentru sanatate.

In afara de a fi o sursa de minerale, macrisul asigura un aport de vitamina K si vitamina A, sustinand astfel oasele si vederea.

Datorita compusilor de glucosinolate, specialistii considera ca macrisul poate sa aiba un rol de preventie in mai multe tipuri de cancer: de plamani, de colon, de prostata si cancerul de san.

In acelasi timp, dieta cu macris este bogata in antioxidanti (caroten, luteina) care ajuta, de asemenea, la protejarea vederii.

Nutritionistii recomanda ca macrisul sa fie consumat in salate, in stare naturala, si nu procesat sau preparat.

Macrisul este si o sursa de fibre, ajutand la buna functionare a sistemului digestiv.

Continut scazut de calorii, bogat in fier si zinc

Datorita nivelului scazut de calorii, dar si continutului de fier, zinc, magneziu si vitamine, macrisul face parte, fara indoiala, dintr-o dieta sanatoasa.

O astfel de alimentatie bogata in legume si fructe, alaturi de un program regulat de exercitii fizice face parte dintr-un stil de viata sanatos si preventiv impotriva afectiunilor.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.