Cancerul sau accidentul vascular cerebral reduse prin aceasta dieta



fonduri pentru incurajarea consuului de fructe in scoliCinci portii zilnice de legume si fructe nu sunt suficiente pentru a reduce riscul de cancer sau de accident vascular cerebral. Daca pana in prezent specialistii considerau suficienta o portie de coinci fructe si legume pe zi, un nou studiu britanic precizeaza ca abia sapte portii ar putea reduce aceste riscuri.

Riscul decesul redus cu 42% prin aceasta dieta

Cercetatorii britanici de la University College London considera ca sapte portii zilnice de legume si fructe ar putea reduce riscul decesului cu 42%.

In acelasi timp, legumele si fructele contribuie direct, conform cercetatorilor, la reducerea riscului de cancer cu 25%, pe cel de atac de cord cu 31%.

Fructele congelate sau conservate fara efect benefic

Specialistii recomanda ca fructele sa fie mancate in forma naturala, deoarece conservarea sau congelarea lor le-ar reduce orice efect benefic.

Un risc al fructelor conservate este siropul cu zahar adaugat pe care il contin si care nu este benefic pentru sanatate.

Campanii de incurajare a consumului de fructe si legume

La nivel global exista o serie intreaga de campanii care incurajeaza populatia sa consume cat mai multe fructe si legume pentru preventia celor mai importante afectiuni.

OMS recomanda un consum de cel putin 400 de grame de legume si fructe zilnic, in timp ce Austria recomanda un consum de 300 de grame de fructe si 375 de grame de legume zilnic.

Sursa: www.agerpres.ro

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: