Campanii nationale de Ziua Internationala a Bolilor Rare – 28 februarie

campania-hiv-street-artIn Europa, exista intre 5000 si 8000 de boli rare distincte, conform datelor emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In Romania, pentru a marca Ziua Internationala a Bolilor Rare, 28 februarie, se desfasoara la nivel national o serie de activitati de informare a populatiei despre aceste afectiuni.

Ce inseamna ingrijirea pacientilor cu boli rare?

In perioada 1 – 28 februarie 2014, se desfasoara la Zalau o campanie online prin care se doreste consultarea populatiei cu privire la doua intrebari: „Ce inseamna ingrijirea pacientilor cu boli rare?” si „De ce este nevoie de solidaritate in bolile rare?”.

Raspunsurile la aceste intrebari vor fi facute publice la o conferinta de pe 28 februarie care va avea loc la Zalau.

Demararea aceste campanii a fost marcata de Ziua Mondiala pentru Lupta Impotriva Cancerului pentru a arata solidaritatea cu pacientii afectati de cancere rare.

Concursul “Impreuna, pentru o ingrijire mai buna in bolile rare”

Ziua Internationala a Bolilor rare a fost marcata si de lansarea concursului de arta pentru elevii din clasele I-XII.

Concursul “Impreuna, pentru o ingrijire mai buna in bolile rare” le propune elevilor sa-si exprime opinia, prin arta, cu privire la ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli rare.

Marsuri organizate in mai multe orase din tara

In data de 28 februarie 2014, vor fi organizate o serie de marsuri si campanii stradale in cel putin 10 orase din Romania: Timisoara, Oradea, Alba Iulia, Carei, Bucuresti, Iasi, Turda, Targu Mures, Arad.

Materiale informative despre bolile rare

Pe data de 28 februarie 2014, Asociatia Persoanelor cu Thalasemie organizeaza un stand in Afi Cotroceni , Bucuresti, in care vor pune la dispozitie materiale informative (pliante, afise) pentru a sensibiliza populatia cu privire la bolile rare.

Sursa: www.bolirareromania.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.