Campanie de Lupta impotriva Cancerului intestinului gros

manIn luna martie va continua Campania de lupta impotriva Cancerului intestinului gros initiata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de cancer din Romania si Liga Romana de Cancer. Campania doreste sa atraga atentia asupra preventiei si diagnosticarii precoce a cancerului intestinului gros.

Evenimente in Campania de lupta impotriva Cancerului Intestinului gros

Mesajele acestei campanii vor fi transmise prin panouri outdoor in Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj, dar si pe mijloacele de transport in comun.

In acelasi timp, vor fi difuzate spoturi de informare la mai multe radiouri din Romania.

Pe 30 martie 2014, va fi organizat in Parcul Tineretului din Bucuresti o sesiune de informare despre cancerului intestinului gros cu ajutorul medicilor.

“Statistic, la nivel mondial, 93 din 100 de persoane pot fi salvate daca sunt diagnosticate precoce, prin control periodic. Din pacate, rusinea ii impiedica pe cei care prezinta primele simptome sa apeleze la medic”, a precizat Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de cancer din Romania.

Peste 5000 de persoane mor anual din cauza cancerului intestinului gros

Necesitatea acestei campanii in Romania vine si ca urmare a statisticilor ingrijoratoare care arata ca peste 10.000 de romani sunt diagnosticati anual cu aceasta afectiune.

In acest sens, campania doreste sa informeze care sunt principalele simptome in cancerul intestinului gros: sange in scaun, modificarea tranzitului intestinal, dureri sau crampe abdominale, anemie, pierdere inexpicabila in greutate.

Pacientii care sesizeaza aceste simptome trebuie sa consulte imediat un medic pentru ca diagnosticarea si inceperea tratamentului sa se faca din timp.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.