Campania Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea!

campanie-infectii-vaginaleIncepand cu luna februarie 2014, se va derula Campania Nationala “Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea!” in clinicile din Romania. Sustinuta de Societatea Romana de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie, campania isi propune sa informeze femeile asupra riscurilor infectiilor vaginale. In acelasi timp, campanie sustine preventia acestor infectii prin consulturi ginecologice de rutina.

Diagnostic gratuit pentru depistarea si tratarea infectiilor vaginale

Campania “Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea” sustine preventia infectiilor vaginale prin informarea femeilor asupra importantei consulturilor periodice.

“Consultatia ginecologica de rutina, insotita de cele mai multe ori de o ecografie transvaginala, este recomandata periodic, cel putin de doua ori pe an la persoanele tinere, active sexual si o data pe an pentru femeile aflate la menopauza”, a precizat prof.dr. Radu Vladareanu, Presedintele Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie, Director Departament de Obstetrica si Ginecologie UMF “Carol Davila” Bucuresti.

“Automedicatia este o problema de sanatate publica in Romania”

Prin aceasta campanie, specialistii doresc sa atraga atentia asupra riscurilor la care se expun femeile care se trateaza singure, fara a merge la un specialist.

Medicamentele administrate fara recomandarea medicului pot sa afecteze bolnavul, fara a avea efectele benefice prevazute.

“Importanta unui consult medical si riscurile automedicatiei nu sunt constientizate de mare parte dintre paciente si, de cele mai multe ori, sanatatea devine o prioritate doar atunci cand este amenintata. (…) De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate si nu numai ca nu vor avea efect in ameliorarea simptomelor, pot chiar sa le agraveze si sa determine efecte nefavorabile”, a explicat prof.dr. Radu Vladareanu.

Prof.dr. Radu Vladareanu – “Numai cadrele medicale pot diagnostica corect o infectie vaginala”

Pentru a preveni automedicatia si riscurile pe care le implica, prof.dr. Radu Vladareanu a subliniat ca o infectie diagnosticata si tratata corect de un specialist reduce considerabil riscul de reaparitie a infectiilor vaginale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • DAN PINTICAN spune:

    AUTOMEDICATIA ESTE O CONSECINTA A ATITUDINII GINECOLOGILOR DIN TARA ASTA….MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE REALXATA SI IN SIGURANTA ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.