Campania Nationala Diabetul nu doare

campanie-de-preventie-hepatitaCampania “Diabetul nu doare”  este sustinuta de Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania si Colegiul Medicilor din Romania. Campania se va desfasura pe o perioada de un an, interval in care spotul TV al campaniei va ajunge in peste 380 de clinici si de spitale din Romania, in timp ce afisele vor fi puse in peste 300 de locatii.

Peste 1.500.000 de persoane informate lunar

Campania “Diabetul nu doare” isi doreste sa informeze populatia din Romania asupra riscurile la care se supune in urma netratarii sau in lipsa controlului diabetului.

Prin aceasta campanie, se atrage atentia asupra riscurilor la care se expune un bolnav cu glicemie scazuta: orbire, boli ale rinichilor, neuropatie diabetica, atac cerebral.

Se doreste ca pacientii romani sa fie informati si sa recunoasca principalele semne ale diabetului precum urinare frecventa, scadere rapida in greutate, sete excesiva, somnolenta, lipsa de energie.

La fiecare 30 de secunde un picior este amputat din cauza diabetului zaharat

Statisticile arata ca in anul 2012 exista o prevalenta medie a neuropatiei diabetice de 43% in randul persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 si 2.

Campania doreste ca pacientii sa constientizeze ca neurpatia diabetica poate fi prevenita si tratata.

“Se estimeaza ca diabetul zaharat afecteaza 4% din populatia Romaniei. Studiile epidemiologice mentioneaza ca o persoana din trei are ca si complicatie neuropatie diabetica periferica. (…) Credem ca este important sa construim legaturi intre toti membrii acestei comunitati (pacient, familia acestuia, diabetolog, neurolog, medic de familie, chirurg, psiholog, educator etc.) astfel incat sa ne putem ajuta intre noi prin schimburi de experienta si informatii”, a precizat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, Presedinte Neurodiab, Societatea de Neuropatie Diabetica.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.