Campania de educare si informare despre psoriazis

campanie-de-informare-in-psoriazisIncepand cu data de 29 octombrie 2013, timp de 30 de zile, se desfasoara Campania “Fii inteligent! Renunta la prejudecati!”, campanie care isi propune sa informeze populatia despre cauzele si efectele psoriazisului. Campania este organizata de Societatea Romana de Dermatologie (SRD) in parteneriat cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA). Evenimentul a fost lansat de Ziua Mondiala a Psoriazisului.

Peste 1.000.000 de romani vor fi informati despre psoriazis

Organizatorii campaniei estimeaza ca aproximativ 1.000.000 de persoane vor fi informate despre cauzele si efectele psoriazisului.

In acest sens, campania se va extinde in gradinite, scoli, sali de sport, saloane de infrumutesare din 10 orase: Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Targu Mures, Iasi, Constanta, Oradea, Brasov, Craiova, Cluj-Napoca.

Peste 400.000 de romani sufera de psoriazis

Campania “Fii inteligent! Renunta la prejudecati!” vine in sprijinul bolnavilor cu psoriazis, avand ca obiectiv principal informarea lor despre riscurile la care se supun daca nu merg la medic.

“Oficial, peste 2% din populatia Romaniei are aceasta boala de piele, insa numarul real de bolnavi este mult mai mare. Imbucurator este faptul ca rata de adresabilitate la medic este in continua crestere, mai mare cu 30% mai mare fata de anii anteriori si speram ca prin aceste campanii de informare sa inregistram noi cresteri”, a precizat Dr. Alin Nicolescu, Secretar General SRD.

Integrarea pacientilor cu psoriazis in societate

Unul dintre obiectivele campaniei are in vedere informarea populatiei despre faptul ca psoriazisul nu este contagios.
Aceasta nevoie de informare vine in sprijinul bolnavilor de psoriazis care sunt respinsi in saloanele de coafura, la piscine din cauza leziunilor vizibile in psoriazis.

Cresterea increderii pacientilor in ei insisi si in tratament este foarte importanta avand in vedere ca rata de suicid raportata este de 5,5% la pacientii cu psoriazis fata de 2,4%-3,3% pentru alti bolnavi in general.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.