Caldura si disconfortul termic ridicat pot crea o serie de probleme de sanatate, in special copiilor si persoanelor varstnice, potrivit medicilor.
„Din cauza expunerii la soare ne putem confrunta cu diverse afectiuni, de la edemul de caldura (anumite parti ale corpului retin apa in exces si se umfla) pana la socul termic. Pot aparea arsurile solare si, nu in ultimul rand, din cauza deshidratarii si pierderii de saruri prin transpiratie pot aparea complicatii ale unor boli cronice”, sustine dr. Silvia Nica, medic primar medicina de urgenta, intr-o postare pe pagina de Facebook a SUUB.
Populatia este sfatuita sa evite plimbarile prin soare intre orele 11,00 si 17,00; sa consume doi litri de lichide zilnic, preferabil apa, nu sucuri cu zahar si adaos de conservati; lichidele pot fi reci, dar nu exagerat de reci; sa se evite consumul de alcool, dar si bauturile cu un continut ridicat de cofeina; sa se consume fructe si legume proaspete; hainele sa fie din tesaturi naturale gen bumbac, matase, in, haine de culoare deschisa, capul sa fie acoperit.
De asemenea, medicul mai recomanda folosirea cremelor cu factor de protectie ridicat, iar daca va aflati la mare sau la strand, nu intrati in apa rece infierbantati, dupa ce ati stat mult timp la soare, fiindca aparatul cardiovascular poate fi sever afectat.
Etichete: caldura, masuri de protectie caldura, probleme de sanatate vara