Comisia Nationala pentru Sanatate din China avertizeaza asupra pericolului contactului cu „obiecte contaminate cu noul coronavirus” care poate provoca infectii, relateaza EFE.
Comisia a avertizat asupra pericolului atingerii acestor obiecte dupa alarma declansata de confirmarea unor cazuri de coronavirus in supermarketuri care vand alimente congelate, dupa ce expertii au informat ca temperaturile scazute si umiditatea sunt propice supravieturii patogenului, transmite si Agerpres.
Orasul Shenzhen a demarat saptamana aceasta o campanie masiva de teste c dupa detectarea a trei cazuri pozitive la angajatii unui lant de supermarketuri. De asemenea, un alt oras a suspendat temporar importul de carne si de fructe de mare congelate din strainatate.
Saptamana trecuta, mai multe loturi de aripioare de pui congelate importate din Brazilia au fost depistate cu teste de acid nucleic, iar cu o zi in urma o inspectie de rutina la un restaurant din orasul Wuhu a descoperit mostre de virus pe ambalajele unor creveti albi din Ecuador. Acelasi lucru a fost descoperit si pe ambalajele unor fructe de mare provenite de la trei firme ecuadoriene.
Pe de alta parte, autoritatile sanitare au avertizat ca purtatorii de COVID-19 pot transmite boala in timpul perioadei de incubatie si au cerut persoanelor confirmate pozitiv sa informeze autoritatile la doua ore dupa ce au fost testate cu aceasta infectie, mai precizeaza sursele citate.
Etichete: risc infectare coronavirus, obiecte contaminate coronavirus, alimente coronavirus