Protectia Cosumatorului (InfoCons) a realizat un studiu pe baza etichetelor a 61 de produse tip vopsea de oua ce se regasesc pe piata din Romania. Ca urmare a centralizarii si analizarii informatiilor de pe etichete, a rezultat ca pe piata exista produse cu cate 11 E-uri (aditivi alimentari).
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regasiti in vopseaua de oua, 36% din produsl analizate au in compozitie E-uri.
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 10:
• 48% din produse au in compozitie 11 E-uri
• 84% din produse au in compozitie 10 E-uri
• 39% din produse au in compozitie 9 E-uri
• 48% din produse au in compozitie 8 E-uri
• 64% din produse au in compozitie 7 E-uri
• 75% din produse au in compozitie 6 E-uri
• 64% din produse au in compozitie 5 E-uri
• 11% din produse au in compozitie 4 E-uri
• 28% din produse au in compozitie 3 E-uri
• 84% din produse au in compozitie 2 E-uri
• 92% din produse au in compozitie 1 aditiv alimentar
• 64% din produse nu au in compozitie E-uri
“Vopseaua de oua nu numai ca ne influenteaza vizual si ne aduce, poate, o bucurie ca si coloristica o oului de paste, dar se transfera atat in produse – in oua- sau se transfera pe mana, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fim mai atenti si mai responsabili atunci cand cumparam vopsea de oua – un produs pe care il cumparam poate doar sa fie. Necitind eticheta si nici macar cantitatea minima de oua care pot fi vopsite, care de altfel, influenteaza si pretul. Dar, atentie, vopseaua de oua poate sa contina pana la 11 E-uri care ne influenteaza atat pe noi, copiii nostri, bunicii si musafirii nostri la masa de Paste. Chiar daca este pe coaja oului, ajungem sa o ingeram prin transferul pe maini sau prin transferul direct in oua. Atentie la vopseaua de oua!”, a declarat Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.
Etichete: vopsea de oua, E-uri in vopseaua de oua, aditivi alimentari