O alimentatie echilibrata, din care sa nu lipseasca antioxidantii, este alegerea perfecta pentru finalul de primavara si inceputul de vara, transmit medicii.
„Cand vorbim despre un stil de viata sanatos, alimentatia echilibrata are un rol esential, deoarece astfel ne putem asigura energia necesara ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentatie sa reusim sa asiguram organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanti care poate fi obtinut atat din fructe si legume, cat si din bauturi preparate din ingrediente naturale. Berea este o astfel de bautura, care contine antioxidanti naturali, proveniti in special din hamei, cel care are si rol de conservant natural al acesteia, dar si din orz”, spune dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, conform unui comunicat de presa.
Medicul mai spune ca datorita continutului de malt si hamei, berea consumata moderat (330 ml/zi pentru femei si 660 ml/zi pentru barbati) poate fi considerata inclusiv o sursa de antioxidanti.
De asemenea, morcovul, ciresele si capsunele contin puternici antioxidanti naturali.
Betacarotenul, antioxidantul din morcov, reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali care ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi. Mai mult decat atat, continutul de antioxidanti din morcov poate contribui la prevenirea afectiunilor cardiovasculare.
Capsunele, de asemenea, sunt de bogate in antioxidanti, astfel ca ajuta la fortifierea sistemului imunitar.
Etichete: antioxidanti naturali, beneficii bere, beneficii morcovi, capsuni