Alimentele pe care le consumam sunt transformate de corpul nostru în energie și factori care contribuie la reconstrucția celulară.
Dar, ce se intampla cu anumite deșeuri care nu pot fi eliminate prin procesele fiziologice? În urma metabolizării glucozei, de exemplu, rezultă așa-numiții produși terminali de glicilizare, care se depun pe membranele celulare, proteine, iar unele se imprima chiar in ADN.
Conform specialistilor, aceste procese pot determina o serie de schimbări majore în organism. Unii medici spun ca acestea pot fi o posibilă cauză pentru apariția bolilor autoimune sau chiar a cancerului.
„Până nu demult lumea s-a străduit să facă medicamente care să încerce să elimine acești produși terminali de glicerizare. În ultimii trei ani au apărut medicamente cu adevărat eficace care activează pe acești produși”, afirma Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, conform Digi24.
Pentru a măsura cantitatea acestor produsi din organism, au apărut aparate speciale care functioneaza prin scanarea pielii.
Din pacate, nu putem evita formarea acestor rezuduri în organsim. Puutem, insa, sa luam in considerare sfatul medicilor care spun ca pentru a scădea viteza și cantitatea de acumulare, este indicat consumul de alimente cu indice glicemic cat mai scazut.