Alimente pentru rezultate mai bune la scoala

poza regim in diabetAlimentatia corecta si sanatoasa poate imbunatati capacitatea de atentie, viteza de memorare, abilitatea de rezolvare a problemelor. In acelasi timp, eliminarea din dieta a gustarilor de tip fast food, a deserturilor cu un nivel ridicat de zahar poate preveni afectarea starii de sanatate cu impact direct asupra performantei scolare.

Dieta recomandata copiilor la scoala

Inlocuirea gustarilor de tip fast food cu mese complete in pauzele luate in timpul studiului. Se recomanda salatele bogate in proteine, carnea de pui, pestele bogat in Omega 3 (somon,ton, sardine). Specialistii recomanda ca aceste mese bogate sa fie impatite in portii mai mici care sa fie consumate drept gustari.

In locul biscuitilor, chips-urilor, prajiturilor-alimente cu un nivel ridicat de carbohidrati, se recomanda alimente bogate in proteine ca branza, ouale. Pentru gustari rapide se recomanda alunele, nucile, migdalele.

Dulciurile cu un nivel de zahar ridicat ar putea fi inlocuite cu iaurt amestecat cu bucati de fructe proaspete precum capsuni, zmeura, afine.

Consumul de legume este recomandat pentru imbunatatirea memoriei, precum broccoli, conopida, spanacul si alte legume cu frunze verzi.

Consumul suficient de apa este foarte important pentru o hidratare corecta. Deshidratarea poate cauza stare de oboseala, scaderea puterii de concentrare.

Consumul de fructe este benefic pentru studiu in intervalul 19.45-21.45, conform unui studiu realizat de Universitatea Rochester. De asemenea, se considera ca citricele consumate la inceputul zilei sunt un bun antioxidant.

O parte din specialisti considera ca ciocolata este buna pentru imbunatatirea memoriei vizuale si verbale.

Alimente nerecomandate de specialisti

In acelasi timp, se recomanda seara sa nu se consume carbohidrati, alimente si bauturi dulci care ar putea determina cresterea nivelului de zahar din sange.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.