Visinele, semintele de dovleac sau afinele se numara printre alimentele care contribuie la mentinerea unui stil de viata sanatos si sunt eficiente in ceea ce inseamna prevenirea bolilor cardiace.
Conform publicatiei britanice Daily Mail, o noua cercetare a oamenilor de stiinta vorbeste despre cateva alimente simple si accesibile. Acestea contin elementele necesare pentru a preveni bolile cardiace.
Avocado
O sursa buna de grasimi monosaturate, care contibuie la scaderea nivelului de colesterol rau, reducand riscul de infarct si accident cerebral.
Merisoare
Sunt utilizate de mult timp in maladiile tractului urinar, insa studii recente au demonstrat ca au numeroase alte beneficii. Imbunatatesc sanatatea inimii si pe cea orala, previn anumite forme de cancer si ajuta la reducerea efectelor infectiilor.
Semintele de dovleac
O sursa buna de proteine, fibre, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Sunt importante pentru imunitate, cresterea celulara, somn, stare de spirit, sanatatea ochilor si a pielii.
Visinele
Au un nivel ridicat de antioxidanti si au efect antiinflamator, ajuta la imbunatatirea calitatii somnului si la recuperarea corpului dupa accidente sportive, de exemplu.
Semintele de chia
Tot mai populare si consummate in ultimii ani, semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, fibre solubile si minerale. De asemenea, sunt o sursa de acizi grasi omega 3 si contin mult calciu.
Afine
Au un continut mare de antioxidanti, vitamine si minerale.Afinele pot contribui la mentinerea sanatatii inimii,a ochilor, imbunatatesc functiile neuronale si previn cancerul.
Va reamintim ca dieta cardiacilor trebuie sa fie echilibrata. Dieta trebuie sa contina intr-o proportie mai mare legume si salate, dar si cereale integrale pentru un tranzit intestinal corect si evitarea constipatiei, efortul de defecatie fiind daunator pentru inima din cauza compresiei diafragmei asupra inimii. De asemenea, sarea trebuie inlocuita cu condimente parfumate, proaspete sau uscate, ceapa si usturoi, care exercita un efect bun pentru activitatea inimii.
In dieta pacientilor cu afectiuni cardiovasculare este bine sa nu fie inclusa carnea rosie, ci carnea de curcan. Carnea rosie ar trebui consumata de doua trei ori pe saptamana, din cauza acumularii de homocisteina, asociata cu cresterea riscului de boala cardiovasculara.
Etichete: dieta cardiacilor, dieta pentru cardiaci, regim alimentar in bolile cardiovasculare