Produse de tip bomboane, trufe si praline cu ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania, au pana la 10 E-uri, arata un studiu realizat de InfoCons.
Potrivit sursei citate, au fost analizate 126 de produse, iar din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, s-a constatat ca toate acestea au in componenta lecitina (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut in componenta poliricinoleatul de poliglicerina (E 476), iar 18,25% contin acid citric (E 330 ).
De asemenea, din punct de vedere al ingredientului principal, InfoCons mai informeaza ca, 70,63% dinte aceste produse au ca prim ingredient zaharul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amaruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagra, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoza, 5,55% au ca prim ingredient grasimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao si 2,38% crema de praline/crema cu aroma.
Consulta AICI tabelul cu aditivii regasiti in bomboanele de ciocolata.
Etichete: bomboane de ciocolata, trufe de ciocolata, praline de ciocolata, e-uri bomboane, ziua indragostitilor