Un barbat in varsta de 68 de ani a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi dupa ce a fost diagnosticat cu botulism. Lui i s-a facut rau la scurt timp dupa ce a mancat o conserva de peste preparata in casa.
Reprezentantii unitatii medicale spun ca barbatul suferea de o forma grava a bolii. El era internat de doua saptamani la terapie intensiva.
„Barbatul care a decedat avea o forma grava de boala, pentru ca a mancat o cantitate mai mare din conserva de peste pregatita in casa. Si sotia este internata la noi, insa are o forma mai usoara. Din declaratiei familiei, ea a luat doua inghitituri din mancare. Cei doi sunt dintr-o comuna din judetul Iasi”, a declarat prof. univ. dr Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, citata de Agerpres.
Potrivit specialistilor, botulismul este o boala grava care apare in urma consumului de alimente contaminate cu bacteria botulinica.
Semne si simptome ale botulismului:
– tulburari digestive (uscaciunea gurii, greata, dureri abdominale);
– cefalee, ameteli;
– astenie accentuata;
– paralizii faringiene (inghitire dificila, voce ragusita, vorbire dificila)
– manifestari oculare (strabism)
– in cazuri severe paralizii ale gatului, membrelor, ale muschilor respiratori, ceea ce provoaca insuficienta respiratorie.
Etichete: botulism, toxina botulinica, semne si simptome botulism, alimente periculoase, riscuri conserve preparate in casa