Complicatii posibile ale gripei
Complicatiile gripei includ pneumonia bacteriana, infectii ale urechii, infectii ale sinusurilor, deshidratare.
Pentru cei care sufera de boli cronice, precum insuficienta cardiaca, astm sau diabet, gripa poate provoca o inrautatire a starii de sanatate si a simptomelor. Spre exemplu, pacientii cu boli cronice ale plamanilor, au un risc crescut de a dezvolta o pneumonie grava, in urma gripei, iar pacientii cu astm se pot confrunta cu crize astmatice. Mai mult, poate fi nevoie de internare, complicatiile putand duce chiar la moarte.
Majoritatea celor care se imbolnavesc de gripa se vor recupera in cateva zile, insa cateva categorii de persoane sunt predispuse la complicatii serioase. Virusul gripei poate cauza o serie de complicatii la nivelul aparatului respirator superior (cai nazale, gat), cat si la nivelul celui inferior (plamani). Afla care sunt persoanele la risc
Este recomandat ca persoanele la risc sa se adreseze imediat medicului si sa inceapa tratamentul pentru gripa cat mai rapid, acesta fiind mult mai eficient daca este aplicat in primele 2 zile de la debutul bolii.
Daca infectiile sinusurilor si urechilor sunt complicatii usoare, pneumonia este dintre cele grave.
Alte complicatii grave provocate de virusul gripei includ: miocardita (inflamarea muschiului inimii), encefalita, inflamarea sau distrugerea tesutului muscular (miozita, rabdomioliza), insuficienta renala si/sau respiratorie.
Infectia tractului respirator provocata de virusul gripei poate declansa un raspuns inflamator extrem in organism si poate conduce la sepsis (raspunsul imunitar al organismului in fata unei infectii, care poate complica infectia).
Comentariile sunt inchise.