Sute de sibieni cer primariei sa verifice urgent dezinfectantii anti-capuse

capusaLocuitorii Municipiului Sibiu cer primariei sa verifice urgent dezinfectantii anti-capuse folositi in oras la dezinsectie.

Potrivit site-ului www.petitieonline.com, peste 200 de sibieni au semnat o petitie in acest sens, ei temandu-se de boala Lyme, cauzata de muscatura de capusa.

„Solicitam Primariei Sibiu sa solicite teste de analiza pentru dezinfectantii folositi pentru dezinsectiile impotriva capuselor. Solicitam Primariei sa verifice firma care a castigat contractul pentru dezinsectiile din spatiile verzi cu privire la calitatea dezinsectiilor platite din bani publici”, se arata in petitie, conform Agerpres.

Vineri, Directia de Sanatate Publica Sibiu a avertizat ca a crescut numarul oamenilor intepati de capuse.

„Conform datelor centralizate din cele 6 unitati spitalicesti din judetul Sibiu, in ultimele saptamani numarul persoanelor care s-au prezentat la Serviciile de Primiri Urgente pentru intepaturile de capuse a crescut usor, asa cum ne asteptam pentru aceasta perioada a anului. Numarul total de prezentari inregistrat de la inceputul perioadei de supraveghere (221 cazuri) este comparativ cu cel din 2015 (217 cazuri), respectiv mai mic decat in aceeasi perioada a anului 2014 (265 cazuri)”, scrie intr-un comunicat al DSP Sibiu.

Institutia se asteapta la „o crestere a numarului de cazuri in urmatoarele 3-4 saptamani”.

In urma cu doua saptamani, DSP Sibiu a lansat o alerta alerta epidemiologica pentru boala Lyme, numita si borelioza, care apare in urma intepaturilor de capuse.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.