Medic: In Romania, aproximativ 200.000 de persoane au epilepsie

epilepsieIn Romania sunt aproximativ 200.000 de persoane care au epilepsie. Dintre acestea, in jur de 4.000.000 sunt copii.

„Potrivit OMS, 50 de milioane de pacienti au epilepsie. (…) In Romania, aproximativ 200.000 de persoane au epilepsie si ca si probleme identificate, desi in Romania exista medici specializati la nivel international, (…) acestia sunt foarte putini. Numai in Bucuresti exista un centru de chirurgia epilepsiei, sunt medici bine pregatiti si in alte centre, dar sunt numarabili pe degetele de la doua maini, probabil ca restul de neurologi de adulti si neurologi pediatri inca nu au un nivel foarte ridicat, pregatirea este neomogena. Din cauza asta simtim nevoia ca in viitor sa existe un program de formare pentru supraspecializare de epileptologie”, a precizat, conform Agerpres, Dr. Dana Craiu, la dezbaterea ”Epilepsia organizata la Parlament

 Tot in opinia specialistului, cunostintele despre epilepsie sunt foarte diferite.

„Sunt unii care stiu foarte bine ce e epilepsia, sunt unii, chiar la nivelul medicilor, multi nu cunosc date despre ce este epilepsia, date despre faptul ca se poate trata — ca 70-80% dintre pacientii nostri au viata normala”, a a mai precizat dr. Dana Craiu.

In prezent, exista un subprogram de diagnostic si tratament al epilepsiei rezistente la tratamentul medicamentos care se desfasoara in trei centre din Bucuresti: la Spitalele „Universitar de Urgenta”, „Bagdasar-Arseni” si „Prof. dr. Alexandru Obregia”.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.