Vesti bune privind indemnizatia de cresterea copilului

mancare-copii-probleme-emotionaleVesti bune pentru viitoarele mame. Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a adoptat marti, 8 martie, un proiect de lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

Plafonul maxim al indemnizatiei de cresterea copilului, de 3.400 de lei, ar putea fi eliminat. Proiect trebuie sa treaca de plenul Camerei Deputatilor, saptamana viitoare, iar daca acest lucru se va intampla, acesta ar putea intra in vigoare de la 1 iulie.

Desi ministrul Muncii s-a opus, Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a decis sa elimine plafonul maxim. Efortul bugetar ar fi mic, spun parlamentarii, pentru ca, potrivit estimarilor, sunt cateva mii de mame si tati care ar urma sa primeasca bani in plus dupa eliminarea plafonului maxim, relateaza Stirile Pro TV.  

Conform  unui articol din proiect, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului timp de doi ani si timp de trei ani pentru copilul cu handicap.

De asemenea, alesii din Comisia pentru munca au mai stabilit ca indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nasterii copilului.

O alta veste este ca a fost eliminata si  optiunea pentru mame de a sta acasa un an sau doi ani. Toate mamele pot sta acasa pana cand copilul implineste doi ani, mai relateaza sursa citata.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.