In cel mult zece zile lucratoare urmeaza sa se faca publica lista laboratoarelor care vor face gratuit investigatiile necesare la dosarul de aprobare a tratamentului fara interferon.
„As vrea sa atrag atenţia pacientilor sa nu se grabeasca sa isi faca analizele, decst dupa ce vo fi anuntate laboratoarele. In plus, atentionez din nou ca bolnavii nu trebuie sa plateasca analizele, ele fiind suportate de catre firma producatoare”, a declarat Vasile Ciurchea, Presedintele Casei Naţionale de Asigurari de Sanatate (CNAS), conform Mediafax.
Dosarul pentru tratamentul fara interferon va fi depus la Casa de Asigurari de Sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor sau curant).
Conform contractului, CNAS va plati doar tratamentul pacientilor la care se obtine rezultat medical.
In prima etapa ar putea fi 5.000 de pacienti care ar putea primi noul tratament fara interferon pentru hepatita C, stadiul 4.
CNAS va posta pe site lista laboratoarelor care vor face gratuit analizele bolnavilor care vor primi tratamentul fara interferon.
Citeste si Ce trebuie sa stie pacientii cu hepatita C si ciroza hepatica despre tratamentul fara interferon
Dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon.
Citeste si Testare gratuita pentru HIV si virsurile hepatice B si C
Testarea gratuita pentru HIV si virusurile hepatice B si C se va putea face la noua centre si laboratoare partenere, afisate pe site-ul campaniei www.h-alert.ro.
Citeste si Tratament revolutionar! Vaccin pentru bolnavii de cancer
O singura doza din acest tratament revolutionar ar costa in jur de 5000 de euro, dar acesta nu este decontat de stat la ora actuala in nicio tara din Europa.
Va rog sa mi spuneti unde trebuie sa ma duc pentru intocmirea dosarului pentru tratametul fara interferferon pt.hepatita C ,avand viremia 4.600.000 in afara de Matei Bals unde doctorii de aici spun ca trebuie sa ajung la ciroza ca sa poata intocmii dosarul.Nu stiu de ce trebuie sa ajunga cineva in situatia in care sa nu fia sigur ca mai traieste cu gandul ca exista tratament si cineva nu vrea sa aprobe.De fapt exista o vorba in lumea medicala „mai bine sa previi decat sa tratezi”(oare mai e valabila ?).cu stima şi respect astept raspunsul d voastra.