Studiu: Sanatatea fizica si psihica, influentata de numarul copacilor de pe marginea strazilor

sanatate-psihica-fizica-copaci-straziCa natura cu formele si capriciile ei ne influenteaza starea fizica si psihica, se stie deja, iar pentru asta exista sute, mii de studii si tratate de specialitate.

Dar, cercetatorii continua sa faca tot felul de calcule si analize care inca duc la concluzii cel putin surprinzatoare.

Recent, oamenii de stiinta americano-canadieni au realizat un studiu  in urma caruia s-a stabilit cu cat exista mai multi copaci pe marginea strazilor, cu atat mai bine se simt cei care locuiesc pe acele strazi, efectul fiind atat fizic, cat si psihic.

Site-ul passionsante.be relateaza despre studiul care a fost realizat in doua etape, in urma unor calcule complexe.

In prima faza, cu ajutorul unor imagini luate din satelit s-a determinat densitatea copacilor din cartierele orasului canadian Toronto.

Datele au fost apoi corelate cu raspunsurile catorva zeci de mii de locuitori, care au participat la o cercetare asupra perceptiei starii de bine, tulburarilor cardiace si metabolice, precum si a sanatatii mentale.

Dupa ce s-au analizat mai multi parametrii precum varsta saqu statut socio-economicoamenii de stiinta au concluzionat ca densitatea copacilor de la marginea strazilor este corelata cu starea de sanatate fizica si psihica.

Astfel, ei cred ca daca sunt mai multi pomi in jurul nostru, pe marginea strazilor unde locuim, muncim, cu atat rezultatele sunt mai bune in privinta starii de sanatate fizica si psihica.

Tototdata, ei recomanda plantarea unui numar cat mai mare de copaci pe cat de multe strazi posibil. Si in primul rand, sa nu se mai taie fara motiv (valabil) pomii care exista, mai relateaza passionsante.be.

 

Citeste si Sindromul inimii frante exista! Cardiologii au confirmat

Boala “inimii frante” nu mai este un mit. Cercetatorii elvetieni au descoperit ca durerea din dragoste poate duce la un sindrom care afecteaza in mod real sanatatea.

Citeste si Studiu: Dependenta de retelele de socializare poate duce la depresie si scaderea respectului de sine

Statul prea mult online pe retelele de socializare poate duce la depresie si anxietate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.