Pestele este considerat ca fiind unul din cele mai sanatoase si benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat in grasimi saturate, proteine si acizi grasi omega 3.
Nutritionistii spun ca peste previne si trateaza numeroase afectiuni, previne imbatranirea prematura, protejeaza tenul si ajuta in procesul de slabire.
Studiile arata ca oamenii care obisnuiesc sa consume peste in mod regulat sunt mai putin tentati sa manance alimente nesanatoase. Pestele poate fi preparat si consumat la cuptor, la gratar, la aburi sau prajit.
Specialistii in nutritie mai afirma ca cel putin doua portii de peste pe saptamana ajuta la prevenirea bolilor de inima, scaderea tensiunii arteriale si reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral. In concluzie, numerose studii arata ca acizii grasi omega 3:
– previn bolile de inima;
– scad tensiunea atreriala;
– ajuta la prevenirea aritmiei;
– stimuleaza functiile cerebrale;
– ajuta la prevenirea artritei.
Cercetatorii au constatat ca pestele gras ajuta memoria iar la persoanele care mananca peste cel putin o data pe saptama, probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer este semnificativ mai redusa decat in cazul persoanelor care nu consuma peste.
De asemenea, pestele are si alte beneficii precum reducerea riscului de astm, cancer de prostata, depresie, diabet, psoriazis, boli autoimune, beneficii pentru creier si ochi (pestele bogat in acizi grasi omega 3 contribuie la mentinerea sanatatii tesutului cerebral si a retinei.