Romania trebuie sa fie mai eficienta in tratarea si prevenirea diabetului

preventieIn privinta nivelului de eficienta in tratarea si prevenirea diabetului, Romania se afla pe locul 27 intr-un clasament cu 30 de tari din Europa.

Tratamentul pentru diabet trebuie sa devina mai eficient, pentru ca tot mai multe persoane vor primi acest diagnostic, se arata in estimarile Indexului European de Diabet din 2014. 

Acest mesaj a fost publicat recent de organizatia suedeza de cercetare Health Consumer Powerhouse (HCP).

La Congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului din Viena din aceste zile, s-a facut public indexul privind eficienta tratamentelor pentru diabet, iar pozitia a 27-a pe care se afla tara noastra, arata ca este nevoie de revizuirea abordarii  terapeutice in ceea ce priveste aceasta boala care afecteaza tot mai multi oameni.

Dr. Beatriz Cebolla, director al Indexului European de Diabet spune ca majoritatea tarilor cu venituri scazute din UE se confrunta cu problema sanatatii publice precare, insa Romania nu sta in niciun caz cel mai rau. Tot oficialul european a mai precizat ca tara noastra are nevoie de o revizuire fundamentala in domeniul tratarii diabetului. 

Astfel, monitorizarea regulata a pacientilor si accesul lor la servicii de specialitate, sunt elemente care trebuie imbunatatite rapid.

10.000 de decese evitate datorita masurilor aplicate in Europa

In celelalte tari ale Uniunii Europene, tratamentul si preventia diabetului au dat rezultate neasteptate.

Prin aplicarea mai multor masuri si adoptarea unor factori esentiali de viata, din anul 2016 si pana acum s-a reusit reducerea numarului de decese care ar fi fost cauzate de diabet, cu nu mai putin de 10.000.

In Europa, in prezent 32 de milioane de oameni sufera de diabet. Din cauza acestei boli, cei mai multi dintre ei sufera si alte complicatii precum insuficienta renale, orbire sau amputari ale membrelor inferioare.

Vizavi de amputarea membrelor din cauza diabetului, acesta va fi unul din importantele punctele de discutie in cadrul Congresul Neurodiab 2014 de la Bucuresti.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.