5 tipuri de seminte care nu trebuie sa lipseasca din dieta

seminte-dietaExista cateva tipuri de seminte cu beneficii reale pentru sanatate care nu ar trebui sa lipseasca din nici o dieta. Bogate in nutrienti, semintele ne ajuta sa ne asezonam salatele sau alte alimente pe care le preparam in casa. Cinci tipuri de seminte sunt recomandate de specialisti sa fie introduse la mesele zilnice.

Semintele de dovleac

Semintele de dovleac sunt recomandate pentru ca sunt bogate in magneziu. Un nivel ridicat de magneziu in sange scade cu 40% riscul de deces prematur in cazul barbatilor, considera specialistii.

Semintele de dovleac sunt bogate si in alte minerale, precum zinc si potasiu.

Semintele de floarea-soarelui

Aceste seminte sunt bogate in proteine, fibre, zinc, vitamina B6. Semintele de floarea-soarelui sunt recomandate persoanelor in varsta pentru imbunatatirea memoriei si a performantelor cognitive.

Semintele de in

Semintele de in contribuie la necesarul de acizi grasi omega 3 din organism. Un studiu al Asociatiei Americane a Inimii arata ca semintele de in consumate constant pot ajuta la scaderea presiunii arteriale.

Specialistii considera ca semintele de in pot contribui la preventia cancerului de prostata, reducand si riscul cancerului de san.

Susan

Semintele de susan sunt folosite de cele mai multe ori doar pentru decorul unor alimente, cele mai multe de patiserie, fara a se cunoaste beneficiile acestora pentru sanatate.

Susanul este bogat in calciu, magneziu, fier si zinc.

Semintele de canepa

Semintele de canepa contribuie la intarirea sistemului imunitar, sunt bogate in acizi grasi omega 3. Specialistii considera ca semintele de canepa scad riscul bolilor de inima.

Aceste seminte contribuie si la scaderea riscului de inflamatii, a nivelului colesterolului, dar si la ameliorarea durerilor articulare.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.