5 beneficii ale fructelor de sezon

cireseConsumul de cirese, pepene rosu sau capsuni ne poate ajuta sa prevenim bolile cardiovasculare, diabetul sau cancerul. Fructele de sezon ne ajuta sa ne protejam de afectiunile tipice ale anotimpului in cauza, sustin specialistii in ghidul de specialitate “Frutoterapia”, publicat in Spania, citat de agerpres.ro.

Iata care sunt beneficiile fructelor de sezon:

Ciresele ajuta la prevenirea infectiilor

Ciresele sunt bogate in antioxidanti, minerale, vitamina C, vitamina A, bioflavonoide si antocianine. Antioxidantii stimuleaza sistemul imunitar, tocmai de aceea suntem protejati impotriva infectiilor.

Capsunile ne asigura vitamina C

Capsunile fac parte din fructele bogate in vitamina C. Sunt de asemenea bogate in antioxidanti, calciu, magneziu, si vitamina B.
Specialistii considera consumul de capsuni foarte important in preventia decesului cauzat de cancer.

Pepenele rosu ne ajuta sa ne hidratam

Pepenele rosu este o sursa importanta de vitamina C, vitamina A, antioxidanti. Vitamina B pe care o contine ne ajuta sa avem mai multa energie si sa fim astfel mai productivi. In acelasi timp, este un fruct care contribuie la hidratarea organismului.

Fructele ajuta digestia

Fructele sunt bogate in fibre, ceea ce ajuta la functionarea corecta a sistemului digestiv. Fibrele contribuie si la sanatatea inimii, deoarece ajuta la eliminarea grasimilor si la reglarea colesterolului.

600 de grame de fructe si legume previn afectiuni majore

Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considera ca daca mancam 600 de grame de fructe si legume zilnic avem un risc mai scazut de boli cardiovasculare.

O cantitate de 600 de grame de fructe si legume poate preveni 14% din decesele provocate de cancerul gastrointestinal, 11% din bolile cardiovasculare si 9% din mortile provocate de infarct.

Beneficiile consumului de fructe si legume este esential pentru mentinerea sanatatii organismului. Practic, fructele si legumele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa, pentru asigurarea vitaminelor si mineralelor de care corpul are nevoie. Mai mult, fructele sunt bogate in antioxidanti, au un continut redus de grasimi si calorii, protejeaza organismul de boli de inima dar si de cancer. Mai mult, au un continut ridicat de fibre alimentare care au rolul de reduce riscul de diabet zaharat, scad colesterolul rau – LDL.

Etichete: beneficiile fructelor, beneficiile consumului de fructe

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.