O dieta bogata in nutrienti asigura aportul necesar de vitamine si minerale, fara a spori numarul de calorii in alimentatia zilnica. Vitaminele si mineralele sunt absolut necesare pentru a mentine sanatatea zilnica si pentru a preveni cele mai importante boli cronice. O alimentatie lipsita de nutrienti creste riscul supraponderalitatii si obezitatii printr-un aport de alimente bogate in grasimi trans sau in alimente cu un continut ridicat de zahar sau sare.
Alimente de post bogate in calciu
Specialistii recomanda sa introduceti in alimentatia de post: broccoli, legume cu frunze verzi sau sardine.
Alimente bogate in potasiu
Din dieta zilnica nu trebuie sa lipseasca: banane, pepene galben, stafide, nuci sau spanac.
Alimente bogate in fibre
Specialistii recomanda ca necesarul de fibre sa fie asigurat de alimente sanatoase, precum legume, fasole, alimente din cereale integrale, fructe colorate, mere, capsuni, zmeura, morcov si seminte.
Alimente bogate in vitamina C: portocale, capsuni, kiwi, rosii, ardei rosu si ardei verde.
Vitamina A poate fi asigurata de cartofi dulci, morcovi sau pepene galben.
Vitamina E este asigurata de avocado, nuci, seminte, cereale integrale sau spanac.
Legumele si fructele trebuie incluse in dieta datorita aportului de vitamine si minerale, dar si pentru aportul scazut de calorii. In acelasi timp, acestea asigura arome si gust bun mancarii, de aceea este preferata si de copiii care sunt obisnuiti sa consume zilnic fructe si legume.
Etichete: alimente bogate in potasiu, alimente bogate in vitamina c,