Fie ca vorbim de sarcinile de serviciu sau de viata de zi cu zi in familie, exista o serie de masuri care v-ar putea ajuta sa fiti mult mai productivi. Cele mai importante masuri au in vedere stilul de viata general, fie ca vorbim de o alimentatie sanatoasa care sa va sustina efortul fizic si intelectual zilnic, fie de sporturile pe care le puteti practica pentru a va relaxa.
Ce pasi trebuie sa urmati pentru a fi productiv
Un infografic publicat de insightwalk.com pune la vedere care sunt cele mai importante 35 de obiceiuri ale celor mai productivi oameni.
In centrul acestor obiceiuri sta alimentatia sanatoasa, sportul si echilibrul emotional.
10 masuri principale pentru a atinge cota maxima de productivitate
Prioritizeaza activitatile pe care trebuie sa le faci intr-o zi: nu sari peste micul dejun, nu pierde cele 8 ore de somn pe noapte, nu sari mesele principale ale zilei pentru gustari de tip fast-food.
Manaca sanatos: chiar si in cazul gustarilor, e bine sa ai tot timpul la tine fructe, cereale integrale in locul gustarilor cu un continut bogat de grasimi, sare sau zahar.
Dormi mai mult: pentru a evita pierderea nivelului de concentrare, specialistii recomanda sa dormim suficient sau sa facem pauze in timpul zilei in cazul in care simtim ca nu mai dam randament la serviciu.
Controleaza-ti starile de anxietate, stres: in cazul in care nivelul stresului de la serviciu este prea mare, se recomanda sa practici sporturi in timpul liber: inot, tenis, chiar si plimbari scurte in parc.
Daca ai un blocaj de idei, fa scheme, schite: in cazul in care volumul de informatii este prea mare si nu faci fata sa retii totul, pentru a evita stresul, notile nedormite, este recomandat sa iti notezi ideile sub forma unei harti prin care sa ai toata informatia corelata.
Considera timpul la fel de valoros ca banii: Rezultatul financiar depinde in mare masura si de felul in care iti monitorizezi timpul si iti planifici activitatile.
Nu asculta stirile in timp ce lucrezi: radioul sau televizorul pot sa-ti distraga atentia sau sa te oboseasca suplimentar prin efortul de a fi atent in doua directii. In acest fel, si munca ta va fi afectata si intarziata.
Nu vorbi la telefon, decat daca este necesar: pauzele in timpul unei activitati nu trebuie sa presupuna o conversatie telefonica decat daca este absolut necesara. Este indicat sa te relaxezi printr-o scurta plimbare.
Invata sa ignori: in cazul in care anumite emailuri sau apeluri telefonice nu sunt urgente, este mai bine sa nu le raspunzi pentru a-ti putea termina munca eficient si la timp.
Arunca la cos sau sterge ce nu mai folosesti: in cazul documentelor electronice sau cele in format fizic, este bine sa indosariezi ce iti este necesar. Ce este in plus, te va incurca in gasirea informatiei de care ai nevoie.