Cazuri cand spitalul te imbolnaveste

Cazuri cand spitalul te imbolnavesteO problema sanitara majora care trage un semnal de alarma este cazul pacientilor care contracteaza o infectie in timp ce se afla pentru un tratament in spital. In fiecare zi, 80.000 de pacienti se lupta cu o infectie contracta intr-unul din spitalele europene. Stiti cu ce infectii puteti sa plecati din spital?

Un studiu care a acoperit 1000 de spitale din 30 de tari europene demonstreaza ca 19.5% dintre infectiile contractate in spital se inregistreaza la sectia de terapie intensiva. Suma totala a pacientilor din aceasta categorie atinge cota ingrijoratoare de 3.2 milioane de pacienti pe an, potrivit sondajului realizat de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC).

Ce infectii putem contracta in spital

Pneumonia, infectii ale sangelui, ale cailor respiratorii sunt cele mai des intalnite infectii. Ele sunt cauzate de bacteriile  Klebsiella pneumoniae si E.coli.

Si in urma unor interventii chirurgicale, pacientii pot suferi de infectii locale. De asemenea, sunt semnalate si infectiile de tract urinal. Toate aceste infectii sunt rezistente la antibiotice.

Infectia de tip MRSA

Acest tip de infectie este rezistent la meticilina. La nivel global, pacientii care contracteaza acest tip de infectie ating cota de 53 de milioane pe an. 20.000 de persone mor anual in SUA si aproximativ acelasi numar in Europa.

Cauza acestor infectii

Prescrierea de antibiotice fara testarea lor prealabila determina ca bacteriile sa dezvolte modalitati noi de a rezista la antibiotice. In acest caz, infectiile se pot dezvolta mult mai repede.

Paolo Testori Coggi, comisarul european pentru sanatate, a semnalat nevoia ca unitatile sanitare sa lupte mai intens impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice cu scopul protejarii pacientilor.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.