Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) anunta ca agentii economici care vand produse alimentare neambalate (vrac), trebuie sa afiseze la loc vizibil, informatii legate de prezenta substatelor care pot provoca alergii sau intoleranta.
Potrivit unui ordin ANPC, publicat in Monitorul Oficial, produsele alimentare nepreambalate vor trebuie sa aiba, in mod obligatoriu incepand cu data de 15 iunie, informatii privind substantele care pot cauza alergii sau intoleranta.
Conform actului normatic, informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.
Totodata potrivit ANPC, informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic.
De asemenea, in cazul produselor vandute online, informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta trebuie sa figureze pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ.
Etichete: produse alimentare neambalate, produse vrac, informatii alergeni produse alimentare, ANPC