Cum functioneaza vaccinul Johnson & Johnson?

Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutica a companiei Johnson & Johnson utilizeaza un adenovirus inofensiv, care nu se poate inmulti (replica) in organismul uman, transmite Ministerul Sanatatii.

Aceasta tehnologie bazata pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetata de mult timp, iar un vaccin similar, impotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019.

Potrivit sursei citate, Janssen foloseste un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a contine informatia necesara producerii proteinei spike (cea care se gaseste pe suprafata virusului SARS-CoV-2). Odata ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizeaza aceasta informatie catre celulele umane, care incep sa produca proteina spike.

Sistemul imunitar al persoanei va trata aceasta proteina spike ca fiind straina si va produce un raspuns imun – anticorpi si celule T – impotriva sa.

“Daca persoana vaccinata intra in contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar il va recunoaste si va fi pregatit sa-l atace: anticorpii si celulele T vor lucra impreuna pentru a elimina virusul, protejand astfel organismul impotriva COVID-19.”, se precizeza in informarea MS.

Acest vaccin se administreaza intr-o singura doza. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobarii sale, o singura doza este suficienta pentru a reduce semnificativ numarul cazurilor simptomatice de COVID-19.

Etichete: vaccin Johnson & Johnson, vaccin anti-covid, vaccin anti-covid intr-o singura doza

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.