Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente. Afirmatia vine dupa ce China a anuntat ca a descoperit virusul Sars-CoV-2 in alimente de import, potrivit agentiilor internationale de presa.
„Nu credem ca coronavirusul se poate transmite prin alimente. Daca am inteles bine, China cauta virusul pe ambalaje, a testat sute de mii si a gasit foarte putine, sub 10 (esantioane) pozitive”, a explicat cercetatoarea Maria Van Kerkhove, citata de AFP si Agerpres.
Totusi, „stim ca (virusul) poate ramane o vreme pe suprafete” si „am dat indicatii, impreuna cu FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru alimentatie si agricultura), cu privire la normele de securitate si munca” in sectorul alimentar, a mentionat cercetatoarea.
„Oamenii nu trebuie sa se teama nici in ce priveste alimentele, nici ambalajele alimentare sau lantul alimentar”, a subliniat si Michael Ryan, director pentru situatii de urgenta la OMS, potrivit surselor citate.
„Alimentatia noastra in ce priveste COVID este sigura: nu exista date care sa demonstreze ca alimentele sau lanturile alimentare participa la transmiterea virusului”, a mai adaugat Ryan.
De asemenea, responsabilul OMS a adaugat ca “astfel de informatii nu trebuie exacerbate, pentru ca oamenii se tem deja destul de pandemie”.
Etichete: transmitere coronavirus, trasmitere covid alimente, coronavirus mancare