Sigilarea molarului de 6 ani, procedura solicitata tot mai mult

De la inceputul anului scolar, in cele 144 de cabinete stomatologice scolare administrate de Primaria Capitalei prin ASSMB, s-au prezentat peste 17.000 de elevi si s-au aplicat peste 64.000 de tratamente. In ceea ce priveste sigilarea molarului de 6 ani, s-au prezentat pana in acest moment 600 de copii si s-au realizat 1.600 de sigilari.

Campania „Sigilarea Gratuita a Molarului de 6 ani”, a fost lansata pe data de 9 octombrie 2019 iar necesitatea acesteia a survenit din incidenta crescuta a cariei dentare pe primul molar permanent (cunoscut si sub denumirea de „molarul de 6 ani”).

„Molarul de 6 ani este un dinte definitiv special, insa este pe cat de important, pe atat de vulnerabil si are nevoie de o atentie sporita. Insusi Edward Angle, „parintele” ortodontiei, a numit molarul de 6 ani “cheia ocluziei dentare”, primul molar definitiv fiind responsabil de intreaga ocluzie dentara (in termeni populari ”muscatura”) a adultului in devenire. De aceea este important sa fiti bine informati si sa va prezentati cu copilul la medicul stomatolog deoarece sigilarea este o metoda simpla, rapida, non-invaziva si care ajuta in proportie de 90% la reducerea riscului aparitiei cariei dentare, daca este aplicata intre 6 si 8 ani”, se precizeaza intr-un comunicat al ASSMB.

Astfel, parintii sunt indemnati sa merga la cabinetul stomatologic din scoala unde invata copilul sau la cabinetul la care este arondata scoala. Doar asa, transmit reprezentantii ASSMB, copilul va putea beneficia de sigilarea gratuita a molarului de 6 ani.

In ce consta procedura de sigilare?

Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros si dureaza aproximativ 15 minute. Mai intai maseaua este periata cu o pasta profesionala cu gust placut, dupa care se aplica un material fluid, imbogatit cu substante anticarie, care se fotopolimerizeaza ulterior. Dupa sigilare, copilul poate sa manance si sa bea, fara restrictii.
Aceasta procedura se efectueaza doar cu acordul scris al parintelui/reprezentantului legal.

Etichete: sigilare molar copii, molar de 6 ani, consult stomatologie copii, tratamente stomatologice gratuite

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.