Virusul Nipah – un virus letal si fara leac

Oamenii de stiinta din toata lumea isi indreapta atentia cu ingrijorare asupra unui virus letal cu potential epidemic grav. Virusul se numeste Nipah si deja a facut victime in Asia de Sud si Asia de Sud-Est.

Potrivit Reuters, virusul Nipah a fost identificat prima data in 1999 in Malaysia si Singapore si a provocat epidemii cu rate de mortalitate intre 40% si 90%. Apoi, s-a raspandit pe raza a mii de kilometri pana in Bangladesh si India.
Virusul nu are leac si inca nu exista medicamente sau vaccinuri impotriva acestuia, au indicat specialistii, dupa cum relateaza si Agerpres.

”Au trecut douazeci de ani de la descoperirea lui, insa lumea inca nu este dotata in mod adecvat pentru a face fata amenintarii la adresa sanatatii la nivel global reprezentata de virusul Nipah”, a declarat Richard Hatchett, director executiv al Coalitiei pentru Inovatii in domeniul Pregatirii pentru Epidemii (CEPI), conform surselor citate.
Coalitiei pentru Inovatii in domeniul Pregatirii pentru Epidemii (CEPI) este un parteneriat intre specialisti in afectiuni si organizatii publice, private, caritabile si civile care fost infiintat in incercarea de a facilita dezvoltarea unor vaccinuri impotriva bolilor infectioase nou-aparute si necunoscute.

Virusul Nipah se transmite, in principal, de la anumite tipuri de lilieci si porci infectati, dar si la o persoana infectata la alta, ori si prin alimentele contaminate.

”In prezent nu exista medicamente sau vaccinuri specifice pentru infectia cu virusul Nipah, chiar daca Organizatia Mondiala a Sanatatii a identificat-o ca fiind o boala prioritara”, a declarat Wang Linfa din cadrul Facultatii Medicale Duke-NUS, conform Agerpres.

La Singapore a avut loc o conferinta pe tema virusului Nipah la care au participat experti din toata lumea in incercarea de a gasi modalitati eficiente si cat mai rapide de combatere.

Etichete: virusul nipah, virus mortal, cum se ia nipah, tratament nipah, boli infectioase mortale

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.