O cercetare realizata de o Universitate din Australia a concluzionat ca exista un risc aproape dublu al declinul cognitiv in cazul celor care au o dieta picanta, mai exact a celor care consuma peste 50 de grame de ardei iute zilnic.
„Consumul de chili s-a dovedit a fi benefic pentru greutatea corporala si tensiunea arteriala in studiile noastre anterioare. Cu toate acestea, in acest studiu, am descoperit efectele adverse ale acestora asupra cognitiei in randul adultilor in varsta”, a declarat dr. Zumin Shi, conducatorul studiului, potrivit sciencedaily.com.
Oamenii de stiinta au remarcat ca pierderea memoriei a fost si mai semnificativa in cazul persoanelor slabe care au acest obicei alimentar.
Potrivit epidemiologului Ming Li, unul dintre cei cinci cercetatori implicati in studiu, aportul de chili analizat a inclus ardei chili proaspeti si uscati, dar nu si ardeii dulci sau piperul negru.
De altfel, oamenii de stiinta mai spun ca persoanele cu o greutate corporala normala pot fi mai sensibili la aportul de chili decat persoanele supraponderale, de unde rezulta impactul asupra memoriei si greutatii.
Etichete: dieta picanta, consum chili, efecte ardei chili, dementa, declin cognitiv