Un deputat sustine ca accesul locuitorilor din judetul Braila la servicii medicale gratuite in sistemul privat este ingradit in acest moment, motiv pentru care a solicitat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa remedieze aceasta situatie.
Potrivit unui comunicat de presa, parlamentarul brailean spune ca a ajuns la aceasta concluzie pornind de la un caz concret, un spital privat destinat bolnavilor cronici, care are in dotare sectii de oncologie, geriatrie, medicina paliativa, precum si sectii de recuperare neurologica, ortopedie si recuperare respiratorie.
„O investitie privata de peste trei milioane de euro, la care pacientii braileni nu au, insa, acces decat contracost, din cauza refuzurilor repetate ale CJAS de a incheia contract de decontare a tuturor serviciilor medicale. In conditiile in care populatia municipiului si judetului Braila este imbatranita si are venituri medii nete sub 1.800 de lei, este evident ca exact persoanele care ar trebui sa beneficieze de servicii de recuperare si boli cronice nu au posibilitatea de a-si achita pachetele de tratament. Toata lumea stie ca Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila este supra-aglomerata, ca pacientii stau cate doi in pat, iar in acest timp, paturile din clinica privata, unde conditiile hoteliere si de tratament sunt de ultima generatie, raman nefolosite. Este inacceptabil ca, in timp ce la clinica privata exista un laborator de imagistica dotat cu computer tomograf, in cazul defectarii computer-tomografului de la SJU Braila, pacientii sunt directionati si pusi pe drumuri catre spitalul din Galati, desi ar putea sa beneficieze de analize in orasul lor”, spune deputatul Antoneta Ionita, citata de Agerpres.
Potrivit acesteia, pacientii braileni au dreptul, in baza contributiei lor la bugetul asigurarilor de sanatate, sa aiba acces la servicii medicale moderne si la un tratament decent.
Etichete: servicii medicale gratuite, servicii medicale sistemul privat,